П'ятьох військовозобов'язаних судитимуть за куплену ВЛК

злочин

На Одещині повідомлено про підозру в ухиленні від мобілізації п'ятьом військовозобов'язаним, які заплатили за визнання їх ВЛК непридатними до військової служби.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Також повідомлено про підозру голові ВЛК та двом секретарям комісії. Їх підозрюють у службовому підробленні та пособництві військовозобов'язаним громадянам в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 КК України).

За даними слідства, голова ВЛК Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки разом з секретарями цієї комісії та іншими невстановленими поки особами, організували схему протиправного збагачення.



Вони допомагали громадянам ухилитися від мобілізації та знятися з військового обліку за станом здоров’я.

Потенційні ухильники передавали свої анкетні дані та фотокартки невстановленим на даний час особам. Ті своєю чергою, використовуючи фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб, забезпечували взяття цих громадян на військовий облік в Білгород-Дністровському РТЦК та СП для направлення на місцеву ВЛК з метою «визначення стану здоров’я».